passionfruktsmousse från himmelriket | Jhennifer Carlsson

Jhennifer Carlsson

Annons

passionfruktsmousse från himmelriket


Igår firade vi vår farfar med god mat och världens godaste efterrätt från Brasilien. 

Recept härifrån:

6 personer
Det här behöver du: 
12 mogna passionsfrukter
1 burk kondenserad sötad mjölk (400 g)
3 dl vispgrädde
2 extra passionsfrukter till garnering

Gör så här: 
Gröp ur innehållet i passionsfrukterna (men inte de extra 2 till garnering) ner i en matberedare. Kör maskinen i 10-20 sekunder så att så mycket saft som möjligt frigörs utan att kärnorna krossas.

Häll saften i en sil över en rymlig bunke, använd gärna baksidan av en sked så går det lättare att få ut maximalt med saft. Släng kärnorna. Blanda ner den kondenserade mjölken och rör om tills all juice absorberats. 

Vispa grädden ganska hårt och vänd därefter ner den lite i taget. Rör om så att allt blandas och häll upp moussen i en enda stor skål eller i mindre portionsskålar. Täck med plastfolie och ställ in det hela i kylen i minst 2 timmar.
Gröp strax innan serveringen ur de sista 2 passionsfrukterna och garnera moussen. Servera.








 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats